Furia apelor a luat viaţa a peste 140 de oameni în India şi Pakistan. Autorităţile au decretat stare de dezastru

Embed:

Furia apelor a luat viaţa a peste 140 de oameni în India şi Pakistan. Inundaţiile fac ravagii în regiunea indiană Kashmir, iar autorităţile au decretat stare de dezastru. Ploile din aceste zile au provocat cele mai grave distrugeri din ultimele două decenii.

În regiunea Kashmir din India au murit 65 de oameni din cauza inundaţiilor. Printre victime sunt 40 de persoane care erau invitaţi la o nuntă. Autobuzul în care se aflau a fost luat de ape şi doar cinci pasageri au supravieţuit. Toate şcolile şi grădiniţele au fost închise, iar autorităţile au mobilizat mai multe elicoptere pentru evacuarea locuitorilor din zonele afectate. Operaţiunile de salvare sunt îngreunate de ploile torenţiale care nu vor conteni nici în următoarele 48 de ore, conform prognozelor.

Şi în Pakistan, cel puţin 40 de oameni şi-au pierdut viaţa, din cauza ploilor musonice. Cei mai mulţi au murit electrocutaţi sau striviţi în propriile case, când li s-au prăbuşit acoperişurile. În mai multe localităţi drumurile s-au transformat în râuri.

Iar vestul Mexicului a fost lovit de uraganul Norbert. Un om şi-a pierdut viaţa când a încercat să traverseze un râu. Până acum au fost înregistrate doar pagube materiale. Din fericire, stihia slăbeşte din intensitate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu