Funeraliile fostului președinte american George H.W. Bush. Sicriul a fost dus cu avionul la Houston

Embed:
După ceremoniile emoţionante din Washington, sicriul fostului preşedinte George H W Bush a fost transportat cu avionul la Houston, statul Texas. La bordul aceluiaşi aparat de zbor se afla şi fiul defunctului George Bush şi soţia sa Laura.

Sicriul a fost apoi dus la o biserică din Houston, acolo unde oamenii pot merge să îi aducă un ultim omagiu.

În cursul zilei, el va fi dus cu un tren special tras de Bush 41, o locomotivă vopsită în culorile Air Force One, până în localitatea College Station. Acolo se află Biblioteca Prezidenţială şi Muzeul George Bush, în curtea căreia va fi înmormântat cel de-al 41 lea preşedinte al Statelor Unite.

La ceremoniile desfăşurate acum o zi în Washington au participat preşedintele Donald Trump şi foştii lideri de la Casa Albă, Barack Obama, Bill Clinton şi Jimmy Carter, împreună cu soţiile lor, şefi de stat şi de guvern din întreaga lume, foşti şi actuali demnitari americani. În catedrală au intrat apoi fiii lui George Bush, împreună cu familiile lor. Una dintre nepoatele defunctului preşedinte, Jenna Bush, a citit un fragment din Biblie.

George Bush, fiul fostului preşedinte şi el însuşi fost şef al statului, a vorbit despre tatăl, militarul şi politicianul Bush, aşa cum l-a văzut el.

"A fost un patriot. După liceu, a lăsat deoparte planurile de facultate ca să devină pilot militar, odată cu începerea celui de-al Doilea Război Mondial", a spus George Bush, fiul fostului preşedinte.

În discursul său, George Bush şi-a amintit de copilărie şi a subliniat cât de mult a însemnat tatăl său pentru el.

"Unii i-au pus răbdarea la încercare... eu, unul, ştiu sigur că am făcut-o... dar a răspuns mereu cu o dragoste necondiţionată", a declarat George Bush, fiul fostului preşedinte.

În aplauzele celor prezenţi la funeralii, fiul său i-a adus un ultim omagiu şi i-a mulţumit pentru tot ceea ce a făcut în viaţă.

"Un om extraordinar şi nobil. Cel mai bun tată pe care fiii şi fiicele îl pot avea... Şi în durerea noastră, zâmbesc când ştiu că tata o îmbrăţişează cu toată dragostea pe mama, căreia îi strânge din nou mâna", a zis George Bush, fiul fostului preşedinte.

George Bush Seniorul a fost al 41-lea lider de la Casa Albă. El a decedat în data de 30 noiembrie la vârsta de 94 de ani în orașul Houston.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu