Funeraliile fostului președinte american George H.W. Bush. Foști și actuali lideri din întreaga lume participă la ceremonie (VIDEO)

Funeraliile fostului președinte american George H.W. Bush au început la Washington, la ceremonie participând foști și actuali lideri și președinți din întreaga lume, transmite postul CNN.Ceremonia se desfășoară la Catedrala Națională din Washington, începând cu ora locală 11.00, scrie hotnews.ro.

Printre personalitățile prezente la eveniment se numără președintele american Donald Trump și soția sa Melania și patru dintre foștii președinți ai Statelor Unite, alături de soțiile acestora, inclusiv fiul acestuia, fostul președinte George W. Bush, și mai mulți membri ai familiei, scrie The Washington Post.

La ceremonie este prezent cancelarul german Angela Merkel, fostul vicepreședinte Joe Biden, procurorul general Matthew G. Whitaker, fostul președinte Jimmy Carter, precum și numeroși membri ai Congresului american.

Sicriul celui de-al 41-lea lider de la Casa Albă acoperit de drapelul american a fost depus miercuri dimineață la Capitoliu, pe acordurile melodiei „Marșul Președintelui”, și au fost trase 21 de salve de tun.

Coloana oficială a părăsit apoi clădirea Capitoliului și s-a îndreptat spre Catedrala din Washington.

George H.W. Bush a murit vineri, 30 noiembrie, la vârsta de 94 de ani, în casa sa din Houston.

 

Pe aceeaşi temă