Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" va oferi câte 40.000 de lei persoanelor care au avut de suferit în urma exploziei din sectorul Râşcani

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" va oferi câte 40 de mii de lei persoanelor care au avut de suferit în urma exploziei din blocul de pe bulevardul Moscovei. Despre acest lucru a anunţat Vlad Plahotniuc, într-o postare pe Facebook. 

De asemenea, reprezentanţii fundaţiei vor tot sprijinul necesar în funcţie de necesităţile celor care au avut de suferit în urma deflagraţiei. 

Fondatorul Edelweiss a transmis condoleanţe tuturor familiilor şi apropiaţilor celor decedaţi.

"Regret nespus tragedia din sectorul Râșcani. Le transmit condoleanțe tuturor familiilor și apropiaților celor decedați în urma exploziei, iar răniților le doresc sănătate și putere să-și revină cât mai repede.

Dincolo însă de gândurile noastre de solidaritate, oamenii care au suferit în urma acestei tragedii au nevoie și de ajutor concret.

Am discutat cu prim-ministrul Pavel Filip, înțeleg că s-au găsit soluții ca statul să refacă locuințele distruse. Prioritar, acum se lucrează la asigurarea siguranței întregii clădiri afectate.

Fundația lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" le va oferi sprijin financiar oamenilor care au avut de suferit. În prima etapă, fiecare familie cu victime și cei, ale căror apartamente au fost distruse, vor primi în regim de urgență câte 40 de mii de lei. De asemenea, reprezentanții fundației vor lua legătura cu victimele și cu autoritățile, pentru a stabili și alte modalități de sprijin, în funcție de necesitățile existente.

În astfel de momente, cred că cel mai important este ca oamenii care au suferit în urma acestei tragedii să simtă solidaritatea noastră, a tuturor, să-i ajutăm să treacă peste aceste clipe cumplite", a scris fondatorul fundaţiei Edelweiss, Vlad Plahotniuc. 

PUBLIKA.MD aminteşte că trei persoane, inclusiv un copil, au murit, iar nouă au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce în blocul unde locuiau a avut loc o explozie puternică. Totul s-a întâmplat noaptea trecută, în jurul orei 23, într-o clădire cu 21 de etaje de pe bulevardul Moscova.

Printre cei decedați sunt un bărbat de 77 de ani, care s-a stins pe patul de spital. Sub ruine au fost găsite corpurile neînsuflețite ale unei femei și al unui copil.

Printre cei răniți este și o tânără, în apartamentul căreia a avut loc deflagrația. Ea a fost scoasă dintre ruine de doi băieţi care se plimbau în parcul din apropierea blocului.

CITEŞTE ŞI: Explozie în sectorul Râşcani. Procuratura Generală a deschis un dosar penal pentru OMOR DIN IMPRUDENŢĂ

Procuratura din Chișinău a deschis o cauză penală pentru omor din  imprudență după explozia de noaptea trecută.

Dacă se va demonstra că proprietarii apartamentului unde a fost deflagrația nu au exploatat butelia de gaz conform normelor, atunci ei riscă până la șase ani de pușcărie.

Potrivit salvatorilor, unul dintre locatari a uitat să închidă robinetul buteliei, iar explozia a avut loc în momentul în care proprietara a aprins un chibrit. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu