Fundaţia lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss a adus bucurie în suflet şi primăvară în grădina unei bătrâne din Scoreni

Embed:
Campania "Respect pentru seniori", lansată de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss", continuă să aducă bucurie vârstnicilor rămași singuri. Recent, echipa Edelweiss a vizitat-o pe Vera Vasilică din satul Scoreni, raionul Străşeni. Pasionată de flori, femeia îngrijește cu mare atenție de grădina sa, însă nu toate florile au rezistat iernii. Așa că, echipa fundației i-au completat colecția cu plantele preferate, gata să readucă viață în gospodăria femeii.

Vera Vasilică, în vârstă de 69 de ani, nu a reușit să-și întemeieze o familie și nici să aibă copii. Singurii apropiați pe care îi are sunt vecinii, cu care mai schimbă o vorbă, iar de anul trecut, și echipa mobilă a Fundației "Edelweiss" i-a devenit ca o familie.

"Fetele vin şi mă ajută, îmi aduc apă, îmi mătură. Îmi spală vesela, tare mă ajută", a spus Vera Vasilică.

Își găsește alinarea în frumusețea florilor și mirosul lor îmbătător. Chiar dacă se deplasează cu greu, femeia are grijă de ele ca de ochii din cap.

Vecinul bătrânei este recunoscător echipei Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" pentru grija pe care i-o poartă doamnei Vera, dar și altor vârstnici rămaşi singuri: "Vă doresc să mergeţi înainte cu aceste idei, să vă ajute credinţa şi speranţa caldă. Mereu să mai ajutaţi oamenii".

"Ca şi ceilalţi beneficiari ne este foarte dragă, este un om extrem de deschis care ne aşteaptă de fiecare dată cu inima deschisă. Pentru că ştiam că doamnei Vera îi plac foarte mult, am ţinut neapărat să îi cumpărăm muşcate", a precizat Lidia Cucoş, director executiv Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss".

Campania "Respect pentru seniori" a fost lansată de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" anul trecut, în colaborare cu Ambasada Austriei și Asociația pentru Educație "Neoumanist" din Strășeni. În cadrul proiectului, 40 de bătrâni singuratici din raionul Străşeni primesc pachete cu produse alimentare şi beneficiază de asistenţă medicală la domiciliu.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu