Fundaţia "Edelweiss" îi oferă o bursă de 20.000 de lei unei violoniste talentate din Moldova

Embed:

Talentul trebuie răsplătit. De acest principiu se conduc reprezentanţii Fundaţiei Edelweiss, care i-au oferit o bursă unică de 20 de mii de lei tinerei violoniste Nicoleta Chetreanu. Membra formaţiei "Chişinău Youth Orchestra" a fost premiată pentru performanţele obţinute până acum în domeniul muzicii.

Nicoleta are 18 ani, este studentă la Universitatea de Arte "George Enescu" din Iaşi şi a venit la Chişinău pentru doar câteva zile. Ca de fiecare dată, a ţinut neapărat să-şi revadă profesorii, care au îndrumat-o până acum în lumea notelor muzicale.

"Muzica este ca un fel de hrană pentru suflet, este o parte din mine. Am început să studiez vioara la şase anişori la Liceul de muzică "Ciprian Porumbescu" şi deja de 12 ani învăţ", spune violonista.

Fundaţia Edelweiss a decis că Nicoleta merită încurajată şi sprijinită pentru perseverenţă şi talent.

"Noi ne bucurăm că tu tinzi să înveţi mai mult, tinzi să performezi, iar Fundaţia Edelweiss deja de cinci ani susţine tinerii performanţi şi astăzi am venit cu un cadou o bursă pentru tine unică de 20 de mii de lei şi sperăm să-ţi folosească", a declarat un reprezantant al Fundaţiei.

Cea mai emoţionată şi mândră de succesele Nicoletei este, bineînţeles, mama fetei, Lilia Chetreanu: "Muzica a fost permanent pe primul loc în casa noastră. Evident toate sursele noastre financiare le-am îndreptat în domeniul pe care fiica noastră şi l-a ales."

Şi profesorii sunt mândri de succesele Nicoletei. Ei spun că sprijinul financiar este foarte important pentru artişti.

"În momentul acesta este foarte important ca tinerii noştri cu mari aspiraţii să fie încurajaţi şi cred că acest fapt îi va oferi o şansă foarte bună pentru cariera ei de viitor", a spus directorul Liceului Republican de Muzică "Ciprian Porumbescu", Galina Buinovschi. 

Fundaţia de caritate Edelweiss sprijină tinerii care vor să obţină  performanţe atât prin campanii sociale, la nivel naţional, cât şi prin donaţii şi burse de studii. Edelweiss a fost fondată în anul 2010, la iniţiativa lui Vlad Plahotniuc.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu