Fundaţia Edelweiss continuă să aducă zâmbete copiilor! Noi terenuri de joacă, construite la Leova şi Comrat

Embed:

Motiv de bucurie pentru copii din Leova şi Comrat. Proiectul "Parcul Edelweiss" a ajuns şi în oraşele lor. Acolo a fost inaugurat câte un teren de joacă modern. Micuţii sunt entuziasmaţi, pentru că au pus ochiul pe aceste spaţii de joacă încă de când erau în proces de construcţie.

Chiar de dimineaţă, aproape două sute de copii din Leova au mers să testeze noul teren de joacă, amenajat de Fundaţia lui Vlad PlahotniucEdelweiss”. Acesta are o suprafaţă de 144 de metri pătraţi şi este amplasat chiar în centrul oraşului, în apropierea mai multor blocuri de locuit.

Părinţii şi copiii din oraşul Leova spun că până acum au fost nevoiţi să meargă la plimbare într-un parc ce se află departe de casă:

”O să vin în fiecare zi cu prietenele mele aici la joacă.”

”Îmi place cel mai tare toboganele. - Şi o să vii des aici? Da. Aici este cel mai bine.- Da de ce ? Că este tot frumos.”

„Este un loc extraordinar pentru copii, o distracţie. Vedeţi câţi copii au venit şi permanent aici o să fie plin cu copii.

Primarul oraşului Leova susține că terenul de joacă a făcut localitatea mai colorată.

"Strada Independenţei s-a înnoit, s-a animat, un loc oferit pentru copii şi pentru părinţi", a precizat primarul Vitalie Gărgăun. 

Deputatul PDM Lidia Lupu consideră că astfel de donaţii sunt foarte necesare comunităților locale:

"M-am deplasat în aproape toate satele raionului Leova, iar prima rugăminte faţă de noi este să fie construite aşa obiecte peste tot. Cee ce este făcut astăzi în Leova, eu vrea să vă spun că este un obiect foarte frumos." 

Un alt teren de joacă pentru copii, cu o suprafaţă de 180 de metri pătraţi, a fost inaugurat la Comrat. Acesta a fost amplasat lângă două grădiniţe şi o şcoală:

"Am să mă joc cu toți copiii când vor veni aici."

" Îmi place că este frumos, sunt tobogane și alte lucruri."

"Pentru copii astfel de terenuri sunt necesare, cu cât mai multe cu atât mai bine. Copii se vor putea dezvolta aici, vor face sport."

Noul spaţiu din Comrat a fost construit în locul unui teren de joacă vechi.

"Aşa teren modern noi încă nu am avut aici. De asta şi l-am schimbat pe cel vechi", a mărturisit primarul oraşului Comrat, Sergiu Anastasov. 

Copiii nu-și dădeau rând la topogane şi leagăne.

"Copiii au așteptat această deschidere încă de ieri. Când constructorii încă lucrau, copiii din această zonă erau deja aici. A fost un record, terenul de joacă a fost montat în 24 de ore", a precizat Nicolae Dudoglo, deputat în Parlamentul Republicii Moldova .

Până acum au fost inaugurate 28 spaţii, iar în cadrul campaniei urmează să mai fie amenajate încă 12. Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" îşi doreşte astfel să le ofere un spațiu de joacă sigur copiilor din centrele raionale ale ţării.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu