Funcţionarul Preturii Botanica regretă că a agresat verbal o locuitoare a Capitalei şi îşi cere public scuze

Embed:

Şeful Secţiei Locativ-Comunale a Preturii Botanica, Ion Coroi, care a agresat-o verbal pe o locuitoare a Capitalei, şi-a cerut public scuze şi spune că îi pare rău de ceea ce s-a întâmplat. Totuşi, se pare, Coroi nu este la prima abatere de acest gen. Şi alţi cetăţeni de rând s-au plâns pe comportamentul funcţionarului.

Înregistrarea în care se aude cum Ion Coroi o ceartă pe doamnă, după care îi închide telefonul, a fost făcută publică marţi, de către primarul Dorin Chirtoacă. Acum, funcţionarul regretă cele întâmplate.

"E clar, îmi pare rău, deoarece după atâta lucru făcut în sector nu sunt mulţumit, de ceea ce s-a întâmplat acest lucru. Într-adevăr, s-a lucrat în sector, pe teren şi nu în birou, iar acest lucru este regretabil", a declarat şeful secţiei locativ-comunale, Pretura Botanica, Ion Coroi.

Cu toate acestea, se pare că Ion Coroi nu este la prima abatere. Administratorul unui bloc din Capitală spune că, în urmă cu o săptămână, funcţionarul i-a trântit uşa în nas, atunci când i-a cerut mai multe informaţii despre campania de salubrizare a oraşului.

"Dumnealui mi-a răspuns foarte brutal. Chiar dacă m-am prezenat şi i-am explicat că această informaţie este publică şi este obligat să o facă publică el m-a întrebat cine sunt. Mi-a trântit uşa, a ieşit din anticamera pretorului şi a plecat într-o direcţie necunoscută", a menţionat administratorul de bloc Mihai Ciubotaru.

Bărbatul a cerut administraţiei Preturii Botanica să ia măsuri în acest caz.

"Se pare că nu ei sunt în slujba cetăţeanului, dar cetăţenii sunt angajaţii lor", a mai adăugat Ciubotaru.

Şi alţi locuitori ai Capitalei sunt nemulţumiţi de comportamentul unor funcţionari publici.

"Odată veniţi la putere, toată lumea uită de promisiuni şi ne toarnă, cum spun italienii, pastă şi spagheti pe urechi", a spus o femeie.

"Nu am încredere în funcţionari, deoarece au salarii prea mici şi sunt nevoiţi să ia mită", a menţionat o doamnă.

Pretorul sectorului Botanica, Vladimir Guriţenco, a declarat că Ion Coroi va fi sancţionat.

Potrivit legislaţiei, funcţionarii publici trebuie să-şi îndeplinescă conştiincios obligaţiile şi să respecte normele de conduită profesională.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu