Funcționari publici, arestați pentru absenţe de la serviciu. Unde plecau şi schema la care apelau

Poliţia a arestat aproximativ jumătate dintre angajaţii primăriei din Boscotrecase, Italia, după o anchetă de o săptămână care a evidenţiat 200 de cazuri de absenteism în care au fost implicate 30 de persoane, informează digi24.ro.

Aceşti angajaţi publici veneau la serviciu şi apoi plecau din clădire pentru a-şi rezolva o serie de chestiuni personale sau utilizau mai multe cartele de acces pentru a înregistra venirea la lucru şi a colegilor absenţi. Aceste scene au devenit extrem de familiare în Italia, după numeroase scandaluri similare izbucnite în ultimii ani.

O înregistrare video făcută de poliţişti arată un bărbat care încerca să modifice unghiul de filmare al unei camere de supraveghere şi care, nereuşind acest lucru, şi-a pus pe cap o cutie din carton pentru a-şi ascunde identitatea, înainte de a folosi două cartele de acces şi de a face astfel pontajul la locul de muncă atât pentru el, cât şi pentru un coleg absent.

"Va trebui probabil să închid toată primăria", a declarat pentru Sky Italia Pietro Carotenuto, ales în urmă cu o lună primar al acestui oraş cu 11.000 de locuitori.

El a spus că patru birouri principale ale primăriei au fost închise marţi din cauza lipsei de personal. Printre cei arestaţi, care au fost acuzaţi de fraudă împotriva statului, se află şeful departamentului de trafic din Poliţia locală şi şeful departamentului de contabilitate al Primăriei.

Angajaţii municipali, deloc impresionaţi de recent anunţatele iniţiative guvernamentale împotriva absenteismului, au fost suspendaţi de la locul de muncă pentru perioade cuprinse între 6 şi 12 luni şi riscă să fie concediaţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu