Funcţionari ai Primăriei Truşeni învinuiţi că au falsificat semnătura primarului

Doi funcţionari ai Primăriei Truşeni sunt învinuiţi  de Procuratura Anticorupţie în 17 cauze penale. Oamenii legii susţin că în perioada decembrie 2010 - februarie 2011, secretarul consiliului din localitate, împreună cu inginerul cadastral al Primăriei au eliberat pe numele unui locuitor al comunei 17 titluri de autentificare a dreptului deţinătorului de teren cu numere cadastrale – toate cu semnătură falsificată a primarului.

Potrivit procurorilor, acest cetăţean susţinea că reprezintă, prin procură, interesele altor persoane, iar ulterior, deşi titlurile erau false, a încercat să le înregistreze la Oficiul Cadastral

Cei trei sunt bănuiţi că prin aceste acţiuni, au prejudiciat interesele şi bugetul organelor administraţiei publice locale ale comunei în proporţii considerabile.

Investigaţiile au mai arătat că în planul general al satului Truşeni este preconizată construcţia unui traseu de importanţă naţională, care va uni localitatea cu segmentul traseului internaţional Chişinău – Leuşeni. Potrivit procurorilor, majoritatea loturilor sustrase sunt amplasate chiar pe linia traseului proiectat.

Pe marginea acestui caz, Procuratura Anticorupţie a pornit 17 cauze penale pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu de către funcţionarii Primăriei Truşeni şi coparticiparea la această infracţiune a cetăţeanului. Concomitent, procurorii au iniţiat şi cereri de chemare în judecată privind anularea titlurilor falsificate.

Menţionăm că ilegalităţile au fost depistate după ce un cetăţean a sesizat, prin telefonul de încredere, Procuratura Anticorupţie. Acesta este deja al patrulea caz, înregistrat de la începutul anului, în care procurorii declanşează urmăriri penale în baza apelurilor cetăţenilor la linia "telefonului de încredere".

Amintim că, "Telefonul de încredere" a fost lansat în toate raioanele, Procurorul General obligîndu-i pe cei teritoriali să asigure examinarea apelurilor şi comunicatelor înregistrate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu