Fum dens deasupra lacului Ghidighici. Vegetaţia de pe o suprafaţă de circa 600 de metri pătraţi, în flăcări

Embed:

Fum dens deasupra lacului Ghidighici din apropierea localităţii Vatra, raionul Străşeni. Stuful din jurul iazului a fost cuprins de flăcări, iar misiunea pompierilor nu a fost tocmai uşoară, deoarece suprafaţa afectată de incendiu a fost imensă.

Pompierii au fost alertaţi în jurul orei 12:00. La faţa locului au ajuns două echipe de pompieri, care au luptat minute bune cu flăcările.

"Potrivit primelor informaţii, în urma arderii a fost afectat circa şase sute de metri pătraţi. Circumstanţele şi cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite", a comunicat ofiţerul de presă al IGSU, Liliana Puşcaşu .

De la începutul anului, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit la aproape 700 de incendii de vegetaţie sau resturi menajere.

Pompierii spun că aceste cazuri se intensifică în perioada în care temperaturile cresc, iar umiditatea este redusă. Astfel, salvatorii le recomandă oamenilor să nu dea foc la gunoaiele din jurul casei sau la iarba uscată de pe câmpuri, întrucât pot provoca incendii cu urmări grave.

loading...

Lasă un comentariu