Fukushima - zonă interzisă

Embed:

Suprafaţa pe o rază de 20 de kilometri din jurul centralei nucleare de la Fukushima a fost declarată zonă interzisă. Potrivit Kyodo News, interdicţia urmează să intre în vigoare în noaptea de joi spre vineri. Potrivit ultimelor date furnizate de poliţia locală, două treimi din victimele seismului din martie erau persoane de peste 60 de ani. Mai mult, poliţia a anunţat că bilanţul victimelor poate ajunge la 27.000 de morţi.

Şeful Executivului de la Tokyo, Naoto Kan, a anunţat că zona din preajma centralei nucleare de la Fukuhsima va fi una interzisă, în timpul vizitei sale în regiune. Mai târziu, informaţiile au fost confirmate de purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Potrivit surselor guvernamentale, în regiune sunt 9 municipii. Zona urmează să fie controlată foarte strict, iar locuitorii ei vor avea dreptul să se afle acolo doar 2 ore, pentru a-şi lua lucrurile. Decizia a fost adoptată după ce autorităţile locale, împreună cu echipele de salvatori, au descoperit că peste 60 de familii au refuzat să-şi părăsească locuinţele, în ciuda nivelului mare de radioactivitate.

Kyodo News mai scria, joi, că nivelul apei radioactive de la reactorul 2 a scăzut cu aproximativ 2,3 centrimetri, asta după ce, acum câteva zile, TEPCO a început să pompeze apa radioactivă.

Anterior, operatorul centralei, Tokyo Electric Power, a anunţat că va avea nevoie de 3 luni pentru a reduce nivelul de radioactivitate şi peste 6 luni pentru a readuce sub control reactorele avariate în urma seismului din 11 martie.

În acelaşi timp, Japan Today scrie că o şcoala din oraşul Ishinomaki din prefectura Miyagi şi-a reluat activitatea. Asta chiar dacă peste 70 la sută dintre elevi şi profesori şi-au pierdut viaţa în urma seismul din martie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu