Frumuseţea cere sacrificii. Ce afecţiuni rişti să capeţi dacă porţi pantofi cu toc

Nelipsiți din gardroba unei femei, pantofii cu toc ne ajută să avem picioarele mai lungi, dar tot ei sunt cei care îngreunează circulația sângelui, și sunt considerați o cauză a dezvoltării venelor varicoase, scrie clickpentrufemei.ro.

Preferați de majoritatea femeilor, pantofii cu toc sunt cei care reflectă o parte importantă din personalitatea fiecăreia. Dar, dacă sunt purtați zilnic, atunci încep să apară efecte negative asupra sănătății, care trebuie luate în considerare.

Nu este nicio problemă dacă încalți pantofi cu toc o dată sau de două ori pe lună, dar este mai bine dacă sunt evitați, pentru că pot apărea probleme ca: durere de spate, durere de picioare, dar și în alte zone ale corpului.

Iată care sunt beneficiile renunțării la pantofii cu toc:

Evită pantofii cu toc și eviți durerea de spate
Purtarea pantofilor cu toc duce la creșterea presiunii din zona spatelui, dar și din mușchi. Și, în anumite cazuri, persoanele care se confruntă cu spondiloză suferă de dureri și mai intense. Atunci când nu porți tocuri, spatele revine la poziția normală, și durerea, și presiune dispar. Astfel eviți să te confrunți cu dureri de spate.

Gata cu inflamația călcâiului lui Ahile
Atunci când călcâiul este ridicat, presiunea este mai mare și duce la apariția inflamației numite „inflamația călcâiului lui Ahile”. Dacă începi să te încalți cu ceva mai confortabil, durerea va dispărea, pentru că mușchii se vor elibera de presiune.

Durerea de genunchi va dispărea
Chiar dacă este o afecțiune cu care se confruntă des atleții, prin purtarea de pantofi cu toc duci la creșterea tensiunii ligamentelor și tendoanelor din genunchi. Durerea va fi tot mai intensă, cauzând inflamație și dificultate în mișcare.

Eviți dezvoltarea venelor varicoase
Experții spun că, atunci când o femeie poartă pantofi cu toc, este îngreunată circulația sângelui, plus că presiunea din picioare este mai mare, iar acest lucru face dificilă circulația sângelui.

Pe termen lung, acest lucru poate duce la dezvoltarea de vene varicoase, care reprezintă o problemă. Dar atunci când încalți încălțăminte normală și confortabilă, sângele revine la normal și riscul este eliminat.

Pantofii cu toc sunt eleganți și sunt recomandați spre purtare la ocazii. Purtarea zilnică poate duce la apariția de probleme de sănătate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu