FRUMUSEŢE RARĂ pe Nistru, în apropiere de Soroca. Zeci de LEBEDE, o adevărată atracţie pentru localnici (FOTO)

Embed:
Peste de 20 de lebede plutesc grațioase pe râul Nistru, în preajma orașului Soroca. Păsările, care cel mai probabil s-au adaptat climei, sunt din ce în ce mai multe de la o iarnă la alta.

Lebedele au devenit o adevărată atracţie printre localnici. Denis Tomac îşi plimbă câinele zilnic pe malul râului. Într-un drum, hrăneşte şi păsările. Are întotdeuna la el semințe sau pâine.

"E o plăcere să le hrănești. Uneori vin la mână, câteodată se apropie de tine. Dacă sunt cu câinele nu se apropie. Ele fug. Am văzut și 22 și 24, anul trecut, dar anul acesta sunt împrăștiate. Toate erau împreună", a spus Denis.

Şi pentru alţi localnici lebedele sunt o bucurie:

"Vin de foarte mulți ani, iar noi când avem timp liber trecem împreună cu clasa pentru a le admira, pentru că ele deja sunt obișnuite cu publicul și mereu când vine vreun om, ele se apropie. Noi mereu le hrănim și le admirăm frumusețea."

"Trăiesc deja de mulți ani în cartierul Soroca Nouă și destul de des văd persoanele care vin încoace să viziteze lebedele, să le hrănească".

Specialiştii au o explicaţie pentru numărul mare de lebede care au rămas să ierneze la noi.

"Având apa dulce și apa caldă a Nistrului, care nu mai curge așa de tare cum curgea cândva. Ele se opresc și se hrănesc. Foarte puțini care sunt tentați să facă o agresiune față de ele și de aceea ele, probabil, simt câmpul acesta magnetic al bunătății sorocenilor", a declarat Valentina Jamba, reprezentanta Asociației "Eco-Sor", Soroca.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu