Fructele şi legumele s-au scumpit considerabil şi au ajuns să coste ca la începutul verii

Embed:
În prag de toamnă, fructele şi legumele s-au scumpit considerabil şi au ajuns să coste ca la începutul verii. La Piaţa Centrală din Capitală, cartofii, ceapa, morcovul, roşiile dar şi varza sunt de câteva ori mai scumpe, faţă de anul trecut. Cu toate acestea, se vând ca pâinea caldă

Un kilogram de cartofi, de exemplu, costă în jur de 12 lei iar roşiile între opt şi 15 lei. În timp ce anul trecut, în această perioadă, puteau fi cumpărate cu 3 lei mai ieftin. Vânzătorii spun că devină ar fi arşiţa din această vară care a ars plantele.

"Nu-i ploaie, nu-i ploaie, tot se usucă, pe deal totul e uscat, nu este nimic şi din cauza asta, condiţiile asa-s."

"Anul acesta toate roşiile şi pepenii au avut boală, chia şi pe la Ucraina, peste tot. Cele mai bune roşii sunt doar din seră, dar sunt mult mai scumpe, dar de afară sunt bătute de piatră."

Oamenii sunt de părere că preţurile sunt exagerate.

"Ele nu erau pe terminate şi erau preţurile mari, dar acum.. sigur mult costă. Am luat nişte roşii, mă mai uit poate găsesc ceva mai ieftin."

"Preţurile sunt ridicate, calitatea nu aş spune că este aşa de bună după preţurile care sunt, dar luăm şi noi ceea ce este după buzunar. Dacă o să-mi ajungă o să cumpăr dacă nu o să mă duc cu sacoşele goale acasă."

"- E scump, pentru leafa la care lucrăm la ziua de azi e foarte scump.
- Ce aţi cumpărat astăzi?
- Iată un kg de castraveţi, 15 lei."

"Faţă de anul trecut, foarte scump. Da peste tot, unde s-a mai văzut roşiile să fie mai scumpe ca producţia, banane, fructe de import. Scump, foarte scump, pentru acei mai bătrâni e scump."

Şi fructele sunt cam scumpe.
Un kilogram de pepene verde se vinde cu 6 lei, în timp ce acum o săptămână, putea fi cumpărat cu doar 4 lei. Pepenii galbeni au ajuns să coste cât un kilogram de banane, mai exact, 16 lei, iar piersicii - până la 25 de lei.

"Au fost preţurile de la opt lei în sus, mai ieftini nu au fost, harbuzul trei lei cel mai ieftin. Cred că sunt ultimii care îi mai avem în vânzare."

Potrivit specialiştilor, vremea din această vară a fost favorabilă pentru fructe şi struguri. În schimb, din cauza ploilor puternice, apoi a secetei, au fost afectate în mare parte calitatea cartofilor şi a roşiilor.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu