"Fructele noastre sunt cele mai gustoase". Primul iarmaroc pentru susţinerea agricultorilor s-a deschis la Puhăceni, Anenii Noi

Embed:

Iarmarocul "Fructele noastre sunt cele mai gustoase" se va desfăşura astăzi, în satul Puhăceni, raionul Anenii Noi. Acesta este primul eveniment din cadrul campaniei de solidarizare cu producătorii autohtoni de fructe și de legume, inițiată de Guvern.

Anterior, Executivul a anunțat că a elaborat un set de măsuri pentru sprijinirea producătorilor agricoli din Moldova, ca urmare a sancţiunilor impuse de Rusia. Ptintre acestea şi acţiunea "Un măr pentru fiecare pasager". Astfel, de luni, compania "AIR Moldova" va oferi  clienţilor săi fructe achiziționate de la producătorii autohtoni.  Acelaşi lucru urmează să se facă şi în trenurile Căii Ferate a Moldovei. 

Totodată, Guvernul a decis să aloce 143 de milioane de lei pentru compensarea parțială a pierderilor suportate de fermieri în urma embargoului rusesc. 
 
Cabinetul de Miniștri își mai propune să pregătească o plăcintă cu mere, demnă de Cartea Recordurilor Guiness. Aceasta va fi expusă în data de 30 august, în Chișinău. Din plăcinta cu mere vor putea gusta toţi doritorii. 
 
Embargoul rusesc asupra fructelor şi legumelor din Moldova a intrat în vigoare în data de 21 iulie. 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu