Fructe și legume pe placul strănilor: În primele șapte luni ale anului, țara noastră a exportat 108 mii tone de fructe

Embed:

Tot mai multe legume moldoveneşti ajung peste hotare. De la începutul acestui an, au fost livrate în străinătate peste nouă mii de tone de produse, cu șapte mii mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în 2017, au fost exportate pentru prima dată salată verde, semințe de coriandru, morcovi, prune și vișine congelate. 

Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, cele mai solicitate pe piața externă au fost merele. Fermierii moldoveni au exportat peste 90 de mii de tone.

În același timp, la consumatorii de peste hotare au ajuns 15 mii de tone de struguri, iar volumul exporturilor de cireșe a fost de 10 mii de tone, cu cinci mii mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut. 

Datele oficiale mai arată că este în creştere volumul produselor pe care Moldova le exportă începând cu anul trecut.

În prima jumătate a acestui an, au fost livrate peste hotare 264 de tone de migdale, de două ori mai mult decât anul trecut. De asemenea, au fost exportate mai multe roşii şi fructe uscate şi fasole.

Exporturile de ceapă au crescut de la aproape 500 de tone, până la 5,5 mii tone, cele de varză s-au cifrat la peste o mie de tone de varză, iar volumul de morcovi şi cartofi livrat peste hotare a fost de aproape 1500 de tone.

Datele ANSA mai arată că piața Uniunii Europene devine tot mai atractivă pentru producătorii moldoveni. Cele mai importante piețe sunt România, Lituania, Polonia, Germania și Italia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu