Fructe și legume înghețate, multă apă rece și dușuri: Animalele de la Zoo, afectate de CANICULĂ

Embed:

Fructe și legume înghețate, multă apă rece și dușuri - sunt doar câteva dintre trucurile folosite de angajații Grădinei Zoologice pentru a răcori animalele și păsările, care fac cu greu față zilelor toride.

Îngrijitorii spun că temperaturile înalte le dau mari bătăi de cap, atunci când vine vorba despre vieţuitoarele menajeriei.

Astfel, aceștia le vizitează de minim cinci ori în zi și au grijă ca acestora să nu le lipsească apa. 

Cei mai afectaţi de caniculă sunt urşii şi leoparzii zăpezilor. Pentru ai răcori, îngrijitorii spală cu apă rece cuștile acestora de cel puţin cinci ori în zi.

Şi hrana este aleasă și servită cu mare grijă în aceste zile. Animalele sunt hrănite cu fructe și legume înghețate, dar și carne.

"Apă de patru, cinci ori pe zi. În jur la vreo 20 de tone cheltuim apă în perioada caniculară. Fructele, legumele care noi le dăm animalelor la fel le menținem undeva în frigider", a spus angajatul Grădinii Zooligce, Vasile Colța.

Și păsările sunt alintate atunci când mercurul din termometre ajunge la 40 de garde Celsius,
deși ele suportă mai ușor canicula.

Şi ele sunt hrănite cu fructe şi legume, iar angajații au grijă ca temperatura în cameră să nu depășească 25 de grade.

"La papagali iată în perioada caniculară, dvs. vedeți că noi am împărțit volierul de întreținere a păsărilor iubitoare de căldură în două despărțituri. La momentul de față noi suntem nevoiți să le creăm condiții normale de supraviețuire. Acolo sunt 24-25 de grade", a spus angajatul Grădinii Zooligce, Vasile Colța.

La grădina zoologică din Capitală vieţuiesc în jur de o mie de păsări şi animale exotice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu