Fructe și legume în grădinițe. Ministerul Agriculturii a lansat o campanie de promovare a produselor autohtone

Embed:

Fructe şi legume crescute acasă pentru copiii din Moldova. Ministerul Agriculturii a lansat o campanie de aprovizionare cu produse autohtone a grădiniţelor şi centrelor de plasament din Capitală. Astfel, autorităţile încearcă să promoveze un mod sănătos de viaţă şi se asigură că micuţii se vor alimenta corect.

Camionul încărcat cu prune, struguri şi legume moldoveneşti a făcut prima oprire la centrul asociaţiei "AVE copiii".

"Avem cinci centre municipale cu 68 de copii în toate aceste centre. Considerăm că o să avem o mică economie, pe care o vom putea folosi în altă parte", susține şeful interimar al Direcţia municipale pentru protecţia dreptului copilului, Rodica Terehovschi.

De asemenea, cu fructe proaspete vor primi mai multe grădiniţe din Capitală.

"Vor beneficia în meniu de aceste fructe care chiar sunt astăzi necesare. Cred că se încadrează perfect în discuţiile la care a atras atenţia Ministerul Sănătăţii", şefa Direcţiei Educaţie, Tineret şi Sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.

În prima etapă a campaniei, au fost implicaţi trei producători de fructe care au donat zece tone de prune şi struguri.

"Pentru a promova ei au identificat acele cantităţi pe care benevol pot să le doneze. Acest tip de campanie se încadrează în scopurile pe care le urmărim, pentru că noi, în Republica Moldova, suntem restanţieri la capitolul consumul de fructe şi legume proaspete pe cap de locuitor", a menționat directorul executiv al Moldova Fruct, Iurie Fală.

În toamnă în campanie vor fi implicaţi procesatorii de fructe şi legume care vor dona conserve.

"Vor fi produse de  panificaţie, produse lactate şi brânzeturi. Ideea de bază a Ministerului Agricuturii este ca noi să educăm consumul produselor autohtone. Pentru campania respectivă nu s-au alocat bani din buget, campania este făcută în comun cu asociaţiile de producători", a conchis ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama.

În următorii doi ani, cu susţinerea Băncii Mondiale, Ministerul Agriculturii va desfăşura o campanie de promovare pe piaţa locală a mai multor tipuri de mărfuri produse în ţara noastră.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu