FRIZERUL CARE ADUCE FERICIRE. Un egiptean confecționează peruci și le oferă gratis copiilor bolnavi de cancer

Embed:

Frizerul care aduce fericirea. Aşa este cunoscut de localnici un bărbat din orașul egiptean Giza care confecționează peruci și le oferă gratis copiilor bolnavi de cancer. Tânărul deține un salon de înfrumusețare şi spune că ideea de a lansa această acţiune i-a venit acum două săptămâni, timp în care a ajutat 10 micuţi din oraşul său.

”Ideea mi-a venit când priveam un videoclip pe rețelele de socializare despre un copil din Irak care era bolnav de cancer. El și-a dat seama că părul i-a căzut din cauza chimioterapiei și că peruca reprezintă o salvare. M-a inspirat fericirea pe care am citit-o pe chipul lui”, a declarat Sameh Sallam, frizer.

Sameh Sallam și-a creat o pagină pe rețelele de socializare prin intermediul căreia încearcă să ajute câți mai mulți bolnavi de cancer. Lara, o fetiță de doar cinci ani, a fost adusă în salonul ”Frizerului Fericirii” de tatăl ei.

”Este un gest foarte frumos. Lara merge la grădiniță și faptul că și-a pierdut părul este o mare problemă pentru ea, fiindcă se simte diferită față de prietenii săi. Ea avea păr lung, dar din cauza cancerului l-a pierdut și asta a afectat-o mult. Și, după cum știți, ca să învingi lupta cu boala ai nevoie să fii puternic psihic, nu doar de tratament”, a spus Mostafa Hassan, tatăl unei fete bolnave de cancer.

Sameh Sallam încearcă acum să facă din pasiunea sa o mișcare socială și să găsească voluntari și în alte orașe din Egipt, pentru a putea aduce zâmbetul pe buzele multor micuți afectaţi de chimioterapie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu