FRIGUL le dă bătăi de cap moldovenilor. Cererea pentru lemne și cărbuni A CRESCUT

Embed:

Frigul năprasnic le dă bătăi de cap moldovenilor care nu s-au pregătit cum se cuvine de iarnă. În aceste zile, a crescut brusc cererea pentru lemne și cărbuni.

Și magazinele auto și-au crescut vânzările de accesorii pentru sezonul rece. Cele mai solicitate sunt cablurile pentru transfer de curent, folosite la pornirea mașinilor care rămân fără baterie din cauza gerului.

Pe strada Calea Basarabiei din Capitală vânzările de lemne s-au dublat. Comercianții dau asigurări că prețurile nu au fost influențate de cerere. Stejarul frasinul se vând cu 750 de lei pentru un metru ster, iar cele mai ieftine lemne costă 650 de lei.

Și cererea pentru cărbune a crescut considerabil.

Diferența de calitate se reflectă și în preț. O tonă de cărbune din Rusia ajunge la 3.600 de lei. Cel ucrainean se vinde cu o mie de lei mai mult.

"Se termină și mai cumpăr. Cum câștig un ban, cumpăr un sac, câștig mai mult, cumpăr și doi. Cu lemne nu te încălzește prea mult, de aceea, trebuie de cumpărat cărbune ".

Bătăi de cap au și șoferii care nu au luat iarna în serios. Cel mai des, din cauza gerului cedează bateriile, iar mașinile nu mai pot fi pornite.

Prețul cablurilor de transfer electric depinde de metalul din care sunt făcute și ajunge până la 300 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu