FRIGUL de afară adună oamenii străzii la Centrul de găzduire din Capitală. Se pot încălzi şi li se oferă o masă caldă

Embed:

În fiecare iarnă, vremea devine o povară pentru oamenii străzii. Zilnic, zeci de persoane vin la Centrul de găzduire a oamenilor fără adăpost, pentru a se încălzi și pentru a lua masa. De la începutul iernii, peste 80 de persoane și-au găsit deja refugiul la acest centru.

Este şi cazul unei femei, care de două luni beneficiază de serviciile instituţiei. Ea susţine că a rămas fără acoperiş deasupra capului, după ce nişte escroci ar fi deposedat-o de apartament: "Niciodată nu m-aș fi gândit că aș fi putut ajunge într-o astfel de situație. Cum se spune - de necaz și închisoare mai bine să nu pomenești".

Un bărbat rănit în urma unui accident rutier, deja de un an vine la Centrul de găzduire a oamenilor fără adăpost: "Vara când stau aici pun flori, le ud, prășesc un pic. Ajut. E tare bine aici. Să nu fost centrul acesta unde era să fim noi?".

"Condiţiile sunt bune, minunate. E mai bine în centru aici decât să trăieşti în stradă să nu ai ce mânca, să nu ai unde dormi", a spus o femeie fără adăpost.

"Ne hrăneşte. Tare sunt bucuroasă că ne-au primit şi suntem bucuroşi că nu îngheţăm afară la frig", a explicat o altă femeie.

Pe lângă cele trei mese pe zi, oamenii pot alege să citească o carte la bibliotecă, să privească televizorul sau să ajute la munci gospodărești. Persoanele beneficiază şi de consultaţiile unui medic.

"Acum mai mult cu infecțiile virale. Plus consecințele unei vieți nefavorabile, cum ar fi alcoolismul", a precizat Alexandru Tolmaci, medic terapeut.

În perioada rece a anului, instituția, care poate adăposti până la o sută de oameni, prestează servicii de găzduire 24 din 24 de ore.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu