Frig afară, frig şi în grădiniţă: Copiii îngheaţă pentru că sistemul de încălzire a fost instalat incorect

Embed:

Frig afară, frig şi în grădiniţă. Deja de cinci ani, copiii din satul Făgureni, raiounul Străşeni, îngheaţă în grădiniţă, dacă afară este ger. Sistemul de încălzire a fost instalat incorect, iar din această cauză, temperatura din sălile de clasă şi din dormitoare nu urcă niciodată peste 10 grade Celsius.

De ieri, directoarea nu mai primeşte copiii la grădiniţă. Acum, când afară este ger, termometrul din încăpere arată plus 10 grade. Totul din cauza sistemului de încălzire instalat greşit. Deşi cunosc problema, autorităţile locale nu se grăbesc s-o înlăture.

Până acum, copiii se încălzeau cu exerciţii fizice şi plapume mai groase. "Când este răcoare, copiii recunosc că le este frig, mai ales fetiţele. Noi facem diferite jocuri pentru a ne încălzi", a spus educătoarea grădiniţei din Făgurel, Dorina Staver.

Părinţii aşteaptă să se încălzească afară ca să-şi ducă odraslele la grădiniţă. Ei spun că atunci când este cald afară, se încălzesc şi încăperile din grădiniţă.

Administraţia grădiniţei spune că la instalarea sistemului de încălzire s-au calculat greşit dimensiunile ţevilor şi capacitatea pompelor hidraulice şi s-au plasat incorect caloriferele.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu