FRESCĂ ANTICĂ, DESCOPERITĂ ÎN POMPEI. Pictura murală s-a conservat aproape perfect sub lavă

Embed:
Orașul antic Pompei rămâne o comoară încă neexplorată până la urmă. Arheologii au descoperit într-o casă din orașul distrus în urma erupției vulcanului Vezuviu în anul 79 după Hristos o frescă de o valoare inestimabilă. Acesta s-a conservat aproape perfect sub stratul de lavă împietrită.

Fresca arată o scenă din legendele Greciei Antice, adaptată de vechii romani. Imaginea o reprezintă pe prințesa etoliană Leda, care este fertilizată de zeul Jupiter, transformat în lebădă. Pictura murală este caracterizată de arheologi drept una deosebit de senzuală, având un caracter erotic.

” Leda îl privește pe spectator cu o senzualitate pronunțată. Evident că mitul Leda și lebăda este folosit aici în context. Fresca, aflată în dormitorul casei, umple camera cu o sexualitate explicită”, a spus directorul parcului arheologic Pompeii, Massimo Osanna.

Fresca a fost descoperită în timpul unor lucrări de consolidare a parcului arheologic. Ploile și vântul puternic au cauzat prăbușirea unor ruine ale orașului antic.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu