Fraudă de MILIOANE la un colegiu din Capitală

Au sustras patru milioane de lei, iar acum riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 8 la 15 ani. Este vorba despre conducerea şi contabilii Colegiului Internaţional de Business din Chişinău, care sunt bănuiţi de poliţişti că nu au contabilizat aceşti bani şi au prejudiciat bugetul statului cu 90 de mii de lei. 

"Din 2007 până în prezent, conducerea colegiului, împreună cu contabilii instituţiei, primind plata pentru studii de 6.000-8.000 de lei, nu au contabilizat şi au însuşit aceste mijloace băneşti. Este vorba de 4 milioane de lei, iar bugetul statului a fost prejudiciat cu 90.000 de lei", a declarat şeful Direcţiei investigare a fraudelor, Vitalie Briceag.

Persoanele bănuite şi-au recunoscut parţial vina, însă nu au fost reţinute. 

"Vorbim despre falsificări ale documentelor, depăşirea atribuţiilor de serviciu şi eschivarea de la plata impozitelor. Au fost găsite şi un şir de documete şi diplome ale diferitor instituţii de învăţământ din Ucraina. Putem vorbi despre posiblie falsuri în acte publice. Nimeni dintre persoane nu a fost reţinut, pentru că ei colaborează cu organul de urmărire penală", a mai spus Briceag. 

Poliţia s-a autosesizat, după ce mai mulţi studenţi s-au revoltat că era frig în sălile de cursuri, deşi au plătit pentru studii. Cauza penală a fost pornită pentru sustragerea mijloacelor băneşti, iar suspecţii riscă să stea după gratii de la 8 la 15 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu