Fraţii Tarnovschi au revenit acasă după ce au cucerit două medalii la Campionatul Mondial de kaiac-canoe

Embed:

Pentru prima dată în ultimii 19 ani, Moldova va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de un canotor. Este vorba despre Serghei Tarnovschi, care a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial la kaiac-canoe.

Fraţii Oleg şi Serghei Tarnovschi au revenit în Moldova din Italia, acolo unde au cucerit două medalii la Campionatul Mondial de kaiac-canoe.

În vârstă de 18 ani, Serghei a cucerit bronzul la proba de canoe 1000 de metri şi s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. El spune că nu-i vine să creadă că a reuşit această performanţă istorică.

"A fost o surpriză, deoarece iniţial am vrut să ajung în finală, ceea ce nu a fost uşor. Apoi am vrut să mă clasez pe unul dintre primele şase locuri, care asigurau cote olimpice. Doar seara am înţeles că am luat bronzul", a spus canotorul Serghei Tarnoschi.

Fratele său mai mare, Oleg Tarnovschi a devenit vicecampion mondial la proba de canoe 500 de metri. Medalia de argint nu i-a adus însă calificarea la Jocurile Olimpice, deoarece această probă nu este inclusă în programul Olimpiadei.

Totuși, Oleg vrea să ajungă la Jocurile de la Rio de Janeiro împreună cu fratele său.

"Avem timp să ne pregătim în toamnă şi iarnă. Împreună cu fratele meu vom încerca să obţinem cota olimpică și la dublu", a mai spus canotorul.

Moldova a cucerit primele medalii la Campionatul Mondial de kaiac-canoe după o pauză de 20 de ani. Oleg şi Serghei Tarnovschi sunt ucraineni şi au primit cetăţenia Republicii Moldova în 2013.

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu