Fraţii Advahov au dat lovitura. Faimoşii artişti Jonny Deep şi Monica Bellucci au dansat pe muzica lăutarilor moldoveni

Embed:
Orchestra Fraţilor Advahov a dat lovitura. Artişti faimoşi, precum Jonny Deep, Monica Bellucci şi Matt Dillon, au dansat pe muzica lăutarilor moldoveni. S-a întâmplat la evenimentul de deschidere a Festivalului de Film şi Muzică "Kustendorf", din Serbia, unde Fraţii Adhavov au fost invitaţi de renumitul regizor Emir Kusturica să facă petrecere.

"Cum dansau actorii, regizorii şi jurnaliştii sub muzica noastră, de o plăcere să le cânţi. Noi la spectacole stăm în scaune cuminţi, dar în Europa oamenii sunt degajaţi. Nu dansau popular, fiecare după imaginaţia sa, caraghios, dar foarte interesant să-i priveşti", a spus Vasile Advahov, conducător artistic "Orchestra Fraţilor Advahov".

Fraţii Advahov spun că au fost onorați de invitaţia primită. Mai ales că Emir Kusturica a insistat ca la concert să vină toată orchestra, care este alcătuită din peste 40 de persoane. Artiştii noştri au rămas impresionaţi că regizorul cunoştea aproape tot repertoriul şi chiar a stat la toate repetițiile.

"S-a apropiat de noi şi ne-a rugat să nu scoatem nimic, pentru că îi place absolut tot ce cântăm. Am mai fost rugaţi să cântăm la început ca să fie un pic mai în stil de nuntă, să cântăm deschiderea o piesă la rece, adică pe viu, fără sonorizare",  a spus Vasile Advahov, conducător artistic "Orchestra Fraţilor Advahov".

"Au reacţionat foarte frumos la muzica noastră populară. Ne-au primit cu aplauze. Ştiind că în balcani suntem cunoscuţi ca o orchestră a cărui piese sunt cântate şi chiar preluate. La urmă. Mi-a spus aşa, aşa un spectacol la mine nu a fost niciodată", a spus Vitalie Advahov, conducător artistic "Orchestra Fraţilor Advahov".

Aşa cum au fost cazaţi într-un hotel în munţi, peripeţiile nu au lipsit.

"A fost prima dată când plecăm pe jos la 500 sau chiar o mie de metri cu instrumentele în mână prin viscol", a spus Vitalie Advahov, conducător artistic "Orchestra Fraţilor Advahov".

La festival au fost invitaţi şi alţi instrumentişti cunoscuţi, pe care Orchestra Fraţilor Advahov i-a acompaniat. Este vorba despre Cristi Tractor din România şi țambalagiul moldovean Valeriu Caşcaval.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu