Franţa va trebui să închidă mai multe reactoare nucleare. Care este motivul

Nicolas Hulot, ministrul francez al Mediului, a afirmat, miercuri, că Franţa va trebui să închidă mai multe reactoare nucleare pentru a-şi îndeplini obiectivul de a reduce ponderea energiei atomice în producţia de energie electrică, pentru a atinge pragul de 50% până în 2025, informează ziarul financiar.

În luna iulie, Hulot a afirmat că Franţa trebuie să închidă 17 din cele 58 de reactoare, însă în declaraţia de miercuri nu a precizat numărul exact de reactoare care ar trebui închise. Cu toate acestea, a precizat că centrala nucleară Fessenheim se numără printre cele vizate.

”Trebuie să luăm o decizie raţională pentru a decide ce reactoare trebuie să închidem, ţinând cont de factorii sociali şi de securitate”, a afirmat Hulot, într-un interviu acordat pentru France Info.

Ministrul mediului din Franţa a adăugat că va fi elaborat un plan în privinţa închiderii reactoarelor nucleare ce va fi inclus în planul energetic anual din 2018.

”O să închidem mai multe reactoare, dar o să o facem într-o manieră acceptabilă din punct de vedere social. Fessenheim va fi închis, alături de alte reactoare”, a continuat Nicolas Hulot.

 
 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu