Franța va scoate armata pe străzi pentru menținerea ordinii la protestele vestelor galbene

Franța va apela la militari pentru menținerea ordinii la următoarele proteste ale vestelor galbene, care sunt anunţate pentru sâmbătă.

Potrivit presei străine, forțele militare din operațiunea "Sentinelle" se vor alătura polițiștilor și jandarmilor pentru a preveni violența și distrugerile care au avut loc la Paris și în alte mari orașe ale Franței. 

"Nu putem lăsa o minoritate violentă să pună în pericol ţara noastră şi să deterioreze imaginea Franţei peste hotare, deci următoarele zile vor fi decisive", a menţionat Benjamin Griveaux, purtătorul de cuvânt al guvernului francez.

Autoritățile au mai anunțat și alte măsuri menite să oprească valul de violențe și distrugeri.

Printre acestea se numără și interzicerea protestelor pe celebrul bulevard Champs Élysées din Paris sau în orașele mari - Toulouse, Bordeaux, Nisa.

Prezența militarilor pe străzi nu este văzută cu ochi buni nici de sindicate, și nici de unii reprezentanți ai "vestelor galbene".

Peste 7.000 de militari vor fi mobilizați pentru o nouă sâmbătă de proteste, o situație care le amintește francezilor de perioada în care soldații erau pe străzi când țara lor era în stare de urgență din cauza atentatelor teroriste.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu