Franţa şi Croaţia vor disputa trofeul suprem din fotbal în finala Cupei Mondiale 2018

Embed:

Regina fotbalului, Campioana Mondială, va fi stabilită astăzi. Franţa şi Croaţia își vor disputa trofeul suprem din fotbal în finala de la Moscova.

Desigur, revelaţia turneului este echipa Croaţiei, care s-a calificat în premieră în marea finală. Aceasta este naţionala cu cel mai slab loc în clasamentul FIFA, ce se califică în finala Mondialului.

În prezent, ea este pe locul 20. Croaţia este și a doua cea mai mică țară din lume care va disputa finala unei Cupe Mondiale, după Uruguay. Statul desprins din fosta Iugoslavie are o populație de 4 milioane de locuitori.

Fotbaliștii croaţi au fost deja supranumiţi de presa internaţională "nemuritorii". După ce s-au clasat pe primul loc în grupa D, Croaţia a trecut pe rând, în faza play-off, de Danemarca, Rusia şi Anglia, jucând trei meciuri de câte 120 de minute.

Reprezentativa Croației a devenit astfel prima echipă din istoria Cupei Mondiale care a câştigat trei partide consecutive în prelungiri.

De cealaltă parte, Franţa s-a calificat în finala Cupei Mondiale pentru a treia oară în ultimii 20 de ani. Reprezentativa "cocoșului galic" are cea mai valoroasă echipă de la actualul turneu. Lotul Franţei este cotat la un miliard de euro.

Doar Kylian Mbappé şi Ousmane Dembelé costă împreună 327 milioane de euro, aproape cât întreg lotul Croaţiei. Menţionăm că tânărul super-star al naţionalei Franţei, Kylian Mbappé, nici nu era născut, atunci când Les Bleus cucereau primul lor titlu mondial, în 1998, după o finală jucată în compania Braziliei.

Francezul Corăntăn Tolissó, respectiv croații Ivița Périşic și Marsélo Brózovic, continuă o tradiție incredibilă pentru cluburile Bayern Munchen și Internazionale Milano.

Din 1982 încoace, cele două echipe de club au avut jucători în fiecare finală de campionat mondial.

Aşadar, nu rataţi cel mai important meci de fotbal al acestui an, finala Campionatului Mondial, Franţa - Croaţia de la ora 18:00.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu