Franţa şi-a anunţat lotul cu care va concura la Campionatul Mondial

Embed:

Unul dintre cei mai buni jucători de la Manchester City, Samir Nasri nu va merge cu naţionala Franţei, la Mondialul din Brazilia. Fotbalistul nu a fost inclus în lotul final de selecţionerul Didier Deschamps. "El este important la echipa de club, la naţională nu are acelaşi statut", a explicat antrenorul. 

Mijlocaşul lui Manchester City, Samir Nasri, coechipierul acestuia, Gael Clichy şi fundaşul lui AS Monaco, Eric Abidal nu au fost incluşi în lotul Franţei pentru Campionatul Mondial din această vară. 

"În primul rând, vreau sa spun că Samir Nasri este un jucător foarte bun, care are multe calităţi, dar performanţa lui de la naţională nu depinde de performanţele obţinute la Manchester City. El este important acolo, el are statut de titular acolo, dar la naţionala Franţei lucrurile stau altfel", a spus Didier Deschamps.

Selecţionerul Didier Deschamps a convocat 23 de jucători, printre care vedetele Franck Ribery, Karim Benzema, Paul Pogba, Raphael Varane şi Yohan Cabaye.

"Dintotdeauna am fost convins că contează atât latura sportivă, cât şi cea umană, pentru că niciodată nu ştii ce se poate întâmpla, trebuie să formezi acel lot de 23 de jucători. Poate să nu fie cea mai bună soluţie, dar astfel aleg "răul cel mai mic", pentru că îmi permit să am în lot 23 de jucători cărora le pasă şi care au o stare de spirit pregătită pentru a juca în această competiţie", a declarat Didier Deschamps.

Franţa, care face parte din Grupa E la Mondial, alături de Ecuador, Honduras şi Elveţia, are programate trei meciuri amicale înainte de turneul final, cu Norvegia, Paraguay şi Jamaica. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu