Franţa: Şapte tone de struguri au dispărut fără urmă într-o singură noapte

Cel puţin şapte tone de struguri au dispărut fără urmă din vii, într-o singură noapte, în regiunea Bordeaux, Franţa. Se crede că strugurii au fost furaţi de producătorii de vin din zonă.

Anul acesta, producţia de struguri din regiune a fost foarte slabă, aşa că unii dintre producători au căutat în vecini struguri, pentru a mai micşora din pierderi, arată The Guardian.

Viile culese de alţii, peste noapte, nu reprezintă un fenomen nou. Anul acesta, însă, furtul a capatat proporţii nemaivăzute în regiune, scrie realitatea.net

Franţa se confruntă cu cea mai mică recoltă de struguri din 1945. Chiar dacă vara a fost călduroasă, prielnică strugurilor, startul a fost unul cu probleme. După o lună călduroasă de martie, care a facut ca strugurii să apară timpuriu, aprilie a fost neaşteptat de rece. Nu o dată viticultorii au aprins focuri între rânduri, pentru a se asigura că ciorchinii nu vor îngheta.

Se aşteaptă ca Franţa să producă cu 18% mai puţin vin decât anul trecut, a anunţat ministrul Agriculturii din această ţară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu