Franța pregătește evacuarea aeriană a cetățenilor săi din China

Franţa pregăteşte pentru mijlocul săptămânii o evacuare aeriană a cetăţenilor săi din Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus în China, a anunţat luni ministrul francez al Afacerilor Externe Jean-Yves Le Drian, conform Hotnews. Autoritățile se așteaptă la câteva sute de persoane care ar urma să fie preluate.

”Împreună cu ministerele de Interne, al Sănătăţii şi Apărării, vom pune în aplicare o operaţiune de reîntoarcere pe calea aerului a cetăţenilor noştri”, a spus ministrul în faţa presei, precizând că această evacuare va avea loc ”a priori la mijlocul săptămânii”.

”Echipele noastre din Wuhan încearcă să-i identifice pe compatrioţii noştri care doresc să se întoarcă în Franţa, ştiind că va exista o perioadă de carantină de 14 zile la întoarcerea la Paris”, a adăugat el.

Ministrul Le Drian ar urma să discute la telefon cu omologul său chinez despre condiţiile acestei repatrieri, oraşul Wuhan fiind sub incidenţa unei interdicţii de circulaţie.

Francezii ezită să se întoarcă în țară din cauza carantinei
Guvernul francez a anunţat duminică o apropiată repatriere a cetăţenilor francezi care vor dori acest lucru, din zona epidemiei de coronavirus din China.

Ministrul sănătăţii al Franţei, Agnes Buzyn, a estimat atunci că numărul de persoane vizate s-ar putea cifra ”de la câteva zeci la câteva sute”.

Unii cetăţeni francezi ar putea să ezite să se întoarcă în Franţa din cauza perioadei de carantină menită să evite ”orice propagare a virusului pe teritoriul naţional”, a precizat ea, scrie libertatea.ro
loading...

Lasă un comentariu