Franţa NU va mai accepta o nouă amânare a Brexitului

Şeful diplomaţiei franceze Jean-Yves Le Drian a exclus orice nouă amânare a Brexitului în circumstanţele actuale, relatează AFP, citat de Agerpres.

"În starea actuală a lucrurilor, este nu. Ei spun că vor să propună alte soluţii, aranjamente alternative pentru a asigura retragerea (...) Nu le-am văzut, deci este nu, nu vom reîncepe odată la fiecare trei luni. Autorităţile britanice să ne spună drumul", a declarat într-o emisiune politică Le Drian.

Parlamentul britanic a adoptat în această săptămână o propunere de lege care îl constrânge pe premierul Boris Johnson să amâne cu trei luni data Brexitului, prevăzut în prezent pentru 31 octombrie, dacă nu ajunge la un acord de divorţ cu Uniunea Europeană până la 19 octombrie, respectiv după viitorul Consiliu European.

"Britanicii să-şi asume situaţia (...) Trebuie să ne spună ce vor. Pe fond, există un soi de conflict de legitimitate între popor care, pe calea referendumului, a spus 'vreau să ieşim' şi Parlament, şi el o expresie a voinţei populare, care nu ştie cum să iasă. Pentru moment nu se ştie ce vor pentru că nu există o majoritate pentru niciuna din opţiuni", a insistat ministrul francez de externe.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu