Franţa lovită de cea mai puternică ninsoare, din anul 1987. Parisul rămâne BLOCAT! Traficul aerian şi rutier, dat peste cap (FOTO)

Parisul vede cea mai abundentă zăpadă, după cea din anul 1987. Vremea rea le-au dat mari bătăi de cap parizienilor, dar şi turiştilor. O mare parte din nordul Franței, s-a trezit cu o pătură albă de zăpadă în dimineaţa zilei de azi, 7 februarie. Stratul de nea a atins 12cm și 15cm, iar meteorologii avertizează că temperaturile ar putea atinge şi  -10 C.

 

 

Serviciile de tren din Londra spre Paris au fost nevoite să încetinească, iar o mare parte din ele au fost anulate pe tot parcursul zilei.

Până la orele dimineţii a fost înregistrat un record de 740 de km de blocaje de trafic în jurul Parisului, cu 1500 de camioane stivuite și cel puțin 2000 de autovehicule. Totodată, peste 2000 de persoane blocate au fost evacuate de pe o stradă din sudul Parisului,

Aproximativ 250 de persoane şi-au petrecut noaptea la Orly, cel de-al doilea aeroport din Paris iar aproape 800 de navetişti au încercat să-i ajute să ajungă acasă.

Ministerului de Interne al Franței a declarat că aproximativ 2500 de lucrători încearcă de urgență să readucă lucrurile la normal. 

Turnul Eiffel a fost închis din cauza zăpezii abundente.  

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu