Franţa îşi sărbătoreşte Ziua Naţională

Embed:

Franţa îşi sărbătoreşte astăzi Ziua Naţională. Evenimentul comemorează evenimentele din iulie 1789, când populaţia Parisului a luat cu asalt vechea închisoare regală Bastilia, considerată simbol al absolutismului.

14 iulie a devenit sărbătoare naţională abia în 1880, pe timpul celei de-a treia republici. În fiecare an, cu prilejul Zilei Naţionale a Franţei, este organizată o grandioasă paradă militară pe bulevardul Champs Elysees. Peste 7000 de soldaţi şi aproape 300 de unităţi de tehnică militară vor participa astăzi la eveniment.

Parada va fi urmată de un concert în aer liber, lângă turnul Eifel. Autorităţile estimează că cel puţin 700 de mii de oameni vor urmări spectacolul. Sărbătoarea va culmina cu grandioase focuri de artificii.

Menţionăm că Franţa este unul dintre cei mai importanţi parteneri economici ai Moldovei. În primele 6 luni ale acestui an, Moldova a exportat în Franţa mărfuri în valoare de aproape 11 milioane de dolari sau cu 26,3 la sută mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu