Franţa cere o reacţie în forţă dacă atacul chimic din Siria se confirmă

Embed:

Comunitatea internaţională trebuie să răspundă în forţă, dacă bombardamentul cu arme chimice produs în Siria şi soldat cu peste o mie de morţi se confirmă. Este poziţia Franţei, după ce Consiliul de Securitate al ONU s-a limitat doar să ceară claritate în cazul presupusului atac, fără să adopte o declaraţie oficială.

Potrivit autorităţilor de la Paris, în cazul în care Consiliul de Securitate al ONU nu poate lua o hotărâre, deciziile trebuie să fie adoptate într-un alt mod. Ministrul de externe al Franţei, Laurent Fabius, a spus însă că ideea de a trimite militari în regiune este "imposibilă". Declaraţiile oficialului francez vin după ce, noaptea trecută, Consiliul de Securitate al ONU s-a întrunit de urgenţă, fără să ceară în mod explicit o anchetă în legătură cu presupusul atac chimic în apropierea oraşului Damasc.

Poziţia ONU a fost exprimată după ce 35 de ţări membre ale organizaţiei, printre care Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie, au cerut inspectorilor, care deja se află în Siria, să se deplaseze imediat la faţa locului pentru anchetă. Potrivit opoziţiei siriene, forţele guvernamentale au lansat miercuri mai multe rachete cu focos chimic în suburbiile Damascului. Oficialii au negat acuzaţiile.

Presa internaţională scrie că informaţiile despre utilizarea substanţelor chimice şi despre numărul morţilor nu au putut fi verificate imediat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu