Franţa a fost retrogradată din greşeală

Standard & Poor's (S&P) a transmis, joi, din greşeală un mesaj către abonaţii unui serviciu al companiei în care sugera că ratingul "AAA" al Franţei a fost revizuit în scadere, scrie incont.ro. S&P a mai greşit şi la jumătatea anului, când a calculat eronat datoria publică a Statelor Unite şi a scăzut ratingul celei mai mari economii a lumii.

S&P şi-a recunoscut ulterior greşeala şi a reconfirmat calificativul Franţei la "AAA", cu perspectivă stabilă. "Din cauza unei erori tehnice, a fost trimis automat un mesaj astazi (joi, n.r.) către abonaţii serviciului Global Credit Portal al S&P, în care se sugera ca ratingul Franţei a fost schimbat. Calificativul Franţei rămâne la «AAA/A-1», cu perspectivă stabilă, iar acest incident nu este legat de nicio acţiune de evaluare aflată în desfăşurare. Investigăm cauza erorii", se arată într-un comunicat al agenţiei.

Franta are rating maxim şi din partea Moody's si Fitch.

Analiştii consideră că ratingul "AAA" al Franţei s-ar putea afla în pericol, din cauza extinderii crizei datoriilor suverane şi a expunerii băncilor franceze faţă de ţări precum Grecia sau Italia. Anunţul eronat al S&P a redus avansul bursei din Statele Unite, însă, cotaţiile şi-au revenit ulterior, după rectificarea greşelii.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu