Francois Hollande: Nivelul ameninţării teroriste rămâne foarte ridicat

Nivelul riscului terorist rămâne "foarte ridicat" în Franţa, a afirmat, miercuri seară, preşedintele Francois Hollande, după arestarea a patru islamişti suspectaţi că pregăteau atentate în Paris, informează site-ul cotidianului Le Figaro, potrivit Mediafax.ro.

"Nivelul ameninţării teroriste rămâne foarte ridicat. Am văzut acest lucru în ultimele zile la Bruxelles. De asemenea, au fost arestări la Paris", a declarat Hollande.

"Trebuie să dăm dovadă de cea mai mare vigilenţă. Ştim că suntem vizaţi. Atacul din Coasta de Fildeş era îndreptat tot împotriva Franţei. Noi luptăm împotriva terorismului şi vreau să aduc un omagiu serviciilor noastre, armatei, poliţiei, căci fac o treabă remarcabilă pentru protejarea cetăţenilor francezi", a subliniat Hollande.

Schimburi de focuri între militanţi islamişti şi forţele de ordine au avut loc marţi la Bruxelles.

În Franţa, autorităţile au arestat miercuri trei bărbaţi şi o femeie suspectaţi că plănuiau comiterea unui atac terorist la Paris.

Atacul comis duminică pe o plajă din Coasta de Fildeş, soldat cu 18 morţi, a fost o reacţie la operaţiunile militare ale Franţei în Mali, a anunţat organizaţia teroristă Al-Qaida în Magrebul Islamic.

O sută treizeci de persoane au fost ucise în atentatele comise la Paris în noiembrie 2015. Atacurile au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu