François Hollande a vizitat portavionul Charles-de-Gaulle care va ajunge în Golf în câteva zile (VIDEO)

Portavionul francez Charles-de-Gaulle, în prezent în partea de est a Mării Mediterane, va fi ajunge în câteva zile în Golf, a anunțat vineri președintele francez François Hollande, în cursul unei vizite la bordul vasului militar, scrie Agerpres.ro.

"În câteva zile, ajungeți într-o nouă zonă de desfășurare, vă asumați responsabilități de comandament față de aliații noștri în cadrul coaliției", a declarat președintele francez, în cursul unui discurs rostit în fața echipajului portavionului.

Charles-de-Gaulle va înlocui timp de câteva săptămâni un portavion american, ca în primăvară, și va asigura coordonarea unor nave desfășurate în zonă.

"Misiunea voastră va continua până în martie", a adăugat președintele Hollande la bordul portavionului Charles-de-Gaulle, desfășurat în partea de est a Mării Mediterane pentru a participa la operațiunile în Siria și în Irak împotriva grupării jihadiste Daesh (acronimul arab al Statului Islamic, SI).

Vizita sa intervine la trei săptămâni după atentatele sângeroase din 13 noiembrie comise de jihadiști, care s-au soldat cu 130 de morți și sute de răniți la Paris.

Angajamentul portavionului francez în operațiunile împotriva grupării jihadiste Daesh a fost anunțat la 5 noiembrie de către Palatul Elysee, la sfârșitul unui consiliu de apărare.

Vasul a plecat la 18 noiembrie din Toulon (sud-est) și a participat la primele atacuri în Siria, la 23 noiembrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu