Francisco Lopez a câştigat prima etapă a Raliului-Raid Dakar

Embed:

Surprize în prima zi a Raliului Dakar! Prima etapă la categoria auto a fost câştigată de către rusul Leonid Noviţki, în timp ce marele favorit, Nasser Al-Attiyah a pierdut aproape zece minute din cauza unor probleme mecanice. La categoria moto s-a impus chilianul Francisco Lopez.

Pe locul secund s-a situat câştigătorul de anul trecut, spaniolul Marc Coma de la KTM, iar al treilea a ajuns argentinianul Javier Pizzolito de la Honda. Unul dintre favoriţi, francezul Cyril Despres a ajuns abia al 13-lea, la un minut şi 48 de secunde de Lopez.

La clasa auto a fost ziua celor de la Mini, care au debutat în forţă cu o tripla de vis. Rusul Leonid Noviţki s-a impus cu timpul de 32 de minute şi 12 secunde, fiind urmat la cinci secunde de polonezul Krzysztof Holowczyk şi la nouă secunde de francezul Stephane Peterhansel.

Unul dintre favoriţii competiţiei, Nasser Al-Attiyah din Qatar a pierdut aproape zece minute din cauza unor probleme mecanice.

Etapa a doua, dintre localităţile Santa Rosa de la Pampa şi San Rafael se va disputa luni pe o distanţă de 486 kilometri.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu