Francezul Sebastien Ogier a câştigat Raliul Australiei, a zecea etapă a Mondialului (VIDEO)

Embed:

Sebastien Ogier a câştigat Raliul Australiei, însă a ratat şansa de a deveni campion mondial cu trei etape înainte de finalul competiţiei. Thierry Neuviile a încheiat raliul pe locul doi, în timp ce Mikko Hirvonen s-a clasat pe poziţia a treia.

Pilotul francez, Sebastien Ogier a câştigat fără mari emoţii Raliul Australiei, a 10-a etapă a Campionatului mondial. Ogier l-a depăşit pe Thierry Neuville, care a încheiat competiţia la un minut şi 32 de secunde în spatele învingătorului. Mikko Hirrvonen s-a clasat pe locul trei. Francezul ar fi putut deveni campion mondial după această etapă, însă un singur punct l-a despărţit de cucerirea titlului mondial în acest sezon.

Pentru Sebastien Ogier, în vârstă de 29 de ani, aceasta a fost a 13-a victorie a carierei într-o etapă din Mondialul de raliuri şi a şasea din acest an. Cu trei etape înainte de final, Ogier ocupă primul loc în clasamentul general, cu 212 puncte. Acesta este urmat de Thierry Neuville, cu 129 de puncte, iar finlandezul Jari-Matti Latvala ocupă ultima treaptă a podiumului, cu 110 puncte.

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Raliuri va avea loc în perioada 3-6 octombrie, în Franţa. Pentru a-şi asigura titlul mondial, Ogier are nevoie de cel puţin un punct în ultimele trei runde.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu