Francezul Franky Zapata a traversat Canalul Mânecii în picioare din a doua încercare

Embed:
Francezul Franky Zapata, care este poreclit "Omul Zburător", a traversat Canalul Mânecii în picioare din a doua încercare.

Sportivul a decolat pe flyboard-ul său duminică din localitatea Sangatte, în nordul Franţei, a zburat 25 de minute şi a aterizat la Saint Margarets Bay, în oraşul Dover din sudul Angliei.

"Nu e uşor. Simt durere în picioare, muşchii parcă ard. Când zbori foarte repede, cu o viteză de 160-170 km/h, corpul tău trebuie să reziste vântului puternic, deoarece flyboard-ul este agăţat de picioare", a spus Franky Zapata.

Soţia lui Franky Zapata, care l-a ajutat în pregătiri, a urmărit cu sufletul la gură zborul soţului.

"Sunt bucuroasă pentru că am muncit mult ca să reuşim. A fost greu şi sunt fericită pentru el. Suntem în vacanţă, în sfârşit!", a spus soţia lui Franky Zapata.

Franky Zapata a mai încercat să traverseze Canalul Mânecii pe 25 iulie, dar atunci a avut ghinion - a căzut în mare la nivelul punctului de realimentare cu kerosen.

Flyboard-ul, inventat chiar de Zapata, este o maşină zburătoare autonomă alimentată cu kerosen depozitat în rucsacul sportivului, dotat cu cinci mini-turboreactoare care îi permit să decoleze şi să zboare cu până la 190 de kilometri pe oră, cu o autonomie de aproximativ zece minute.
loading...

Lasă un comentariu