Francezul Cyril Despres s-a impus în etapa a opta a Raliului Dakar

Embed:

Spaniolii continuă să domine Raliul Dakar. Marc Coma a rămas lider în clasamentul general al clasei motocicletelor după ce a terminat pe locul trei etapa a opta a competiţiei. Poziţia de lider la maşini este ocupată de Nani Roma, care a ajuns abia al şaselea la finişul de la Calama.

Etapa a opta a Raliului Dakar a traversat hotarul dintre Bolivia şi Chile şi s-a desfăşurat pe traseul Uyuni - Calama. În clasa motocicletelor, primul la finiş a ajuns francezul Cyril Despres, de la Yamaha. Acesta a parcurs distanţa în cinci ore, 23 minute şi 20 secunde. Pilotul l-a devansat cu două minute pe spaniolul Joan Barreda Bort, de la Honda, iar podiumul a fost completat de Marc Coma, de la KTM.

Coma a rămas lider în clasamentul general, cu un avans de 38 de minute faţă de Bort, în timp ce Jordi Viladoms se află pe trei, cu o întârziere de 87 de minute.

Traseul competiţiei printre maşini, la fel, a avut finişul în localitatea Calama, din Chile, însă a pornit din oraşul argentinian Salta. Nasser Al-Attiyah, din Qatar, a câştigat etapa. Pilotul echipei Mini a ajuns la finiş după două ore, 32 de minute şi 57 de secunde. Un alt pilot de la Mini, francezul Stephane Peterhansel s-a clasat pe locul doi, după ce a ajuns cu un minut mai târziu. Pe locul trei a încheiat runda spaniolul Carlos Sainz, de la SMG Buggy.

Un alt spaniol, Nani Roma a ajuns al şaselea la finiş, însă a rămas lider în clasamentul general, cu un avans de 23 de minute faţă de Peterhansel, care ocupă poziţia a doua. Locul trei în clasamentul general este ocupat de sud-africanul Giniel de Villiers.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu