Fracţiunea PCRM a părăsit sala de şedinţe a Parlamentului

Deputaţii comunişti au refuzat să mai ia parte la şedinţa de astăzi Parlamentului. Astfel, aceştia au părăsit sala în semn de protest faţă de prezentarea unui film despre modul în care erau realizate ştirile la postul de televiziune NIT.

Legislatorii s-au arătat indignaţi şi de faptul că un proiect care l-au propus spre examinare nu a fost aprobat spre includerea pe ordinea de zi de către deputaţii AIE, fiind votat doar de către membrii fracţiunii PCRM.

"Este doar numărul deputaţilor PCRM. Un asemenea text nu apare timp de două ore. În mod premeditat nu a fost distribuit. Face parte dintr-un plan puţin mai stângaci. Îl repartizăm joia viitoare şi revenim la el. Este o chestie de provocare şi gândită din plin. Ce v-a împiedicat timp de trei săptămâni să îl pregătiţi?", a declarat preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

"Credeam că după audierile de astăzi nu va fi înăsprită cenzura în RM. Am vrut să dezbatem un proiect, dar nu se doreşte discutarea acestui proiect. Fracţiunea PCRM părăseşte sala", a anunţat depuatul PCRM, Artur Reşetnicov. 

Reacţia comuniştilor vine după ce, astăzi, în Parlament au avut loc audieri legate de respectarea libertăţii de exprimare şi închiderea postului NIT. 

"Este evident că acesta este un spectacol regizat de opoziţie. Nu i-au interesat audierile deloc. Cât priveşte cenzura, am observat faza cu ocuparea microfoanelor", a reacţionat liderul fracţiunii PL, Ion Hadârcă, la plecarea deputaţilor comunişti. 

2012-06-29_Proiect Hotărîre privind situaţia referitor la independenţa mass-media (1)

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu