(FOTO/VIDEO) Reporter Publika TV, ameninţat de comunistul Iurie Muntean: Voi avea grijă să nu mai lucrezi în presa locală

Embed:

Comuniştii nu încetează să-şi verse furia şi să ameninţe jurnaliştii. S-a întâmplat şi astăzi chiar în plenul Parlamentului unde reporterul Publika TV Dumitriţa Ciuvaga a fost ameninţată de unul dintre aleşii comunişti.

"- REPORTER: Nu ştiu cine face comentariile! Prezentatorul şi cei care sunt invitaţi în jurnal. Eu ce treabă am, eu sunt aici. - MUNTEAN: Nu, eu am auzit în direct că Iurie Muntean a început bătaia. Voi avea grijă personal ca să nu mai lucrezi în presa locală. REPORTER: Mă ameninţaţi? Ce am făcut eu? Imaginile au fost în direct!".

Colegii de breaslă confirmă faptul că deputatul comunist Iurie Muntean a ameninţat reporterul Publika TV.

"Deputatul PCRM Iurie Muntean şi-a permis în mod deschis şi pe un ton ridicat să ameninţe colega noastră de breaslă. Comunistul a ameninţat-o direct că foarte curând nu va mai activa în domeniu jurnalistic. E un fapt regretabil şi nu înţeleg cum acest comportament se încadrează în limita bunului simţ", a menţionat reporterul Moldova 1 Vasile Munteanu.

Comportamentul parlamentarului PCRM este condamnat de preşedintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului şi de reprezentanţii organizaţiilor de media. "Ne exprimăm îngrijorare şi solicităm public tuturor instituţiilor statului să intervină pentru a nu admite încălcarea drepturilor la libertarea de exprimare", a subliniat preşedintele CCA, Marian Pocaznoi.

Iar directorul Centrului Acces Info califică gestul deputatului comunist drept unul strigător la cer. "Este vorba de lipsa culturii elementare pe care trebuie să o aibă orice cetăţean. În al doilea rând este o ameninţare, care este mai mult o intimidare a criticilor posibile. Intră sub incidenţa codului penal care prevede sancţiuni pentru cenzură şi pe de alta, pentru critic", a declarat directorul centrului "Acces-Info", Vasile Spinei.

Publika.md aminteşte că deputaţii comunişti au atacat de nenumărate ori jurnaliştii Publika TV, dar şi reporterii altor instituţii media.

În septembrie, liderul Partidului Comuniştilor s-a supărat pe jurnalişti, pentru faptul că l-au criticat, când s-a bâlbâit în timpul unui discurs stradal.

Mai mult, preşedintele PCRM s-a adresat reprezentanţilor mass-media, folosind înjurături, în timp ce se afla într-o instituţie publică. Iar în noiembrie anul trecut, liderul PCRM a înjurat reporterii Publika TV.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu