(FOTOREPORT) Icoana făcătoare de minuni din Grecia a fost adusă la mănăstirea Ciuflea din Capitală

O icoană făcătoare de minuni cu chipul Sfântului Ierarh Spiridon a fost adusă, astăzi, din Grecia la mănăstirea Ciuflea din Capitală. Relicva a fost întâmpinată de credincioşi în timpul slujbei din ajunul sărbătorii Înălțării Domnului.

Credincioşii sunt aşteptaţi zilnic pentru a simţi căldura şi harul pe care îl emană icoana adusă de pe Muntele Athos.

"Această bucurie a fost adusă astăzi în chipul Sfântului Spiridon, episcopul Trinifundei. Dânsul a binevoit ca să îndeplinească acea binecuvântare a Maicii lui Dumnezeu şi să prisosească aici acest sfânt locaş, în această sfântă Mănăstire", a declarat episcopul de Comrat şi Cahul, Anatol.

Să se roage pentru sănătate şi să se închine icoanei Sfântului Ierarh Spiridon au venit zeci de credincioşi:

"Am început a plânge, lacrimile pentru viaţa pe care noi o trăim şi cum trebuie să trăim, că am devenit foarte, foarte necredincioşi".

"Am simţit o emoţie puternică prin tot trupul meu. În primul şi în primul rând pentru sănătate, că-i mai scumpă decât toate. Pentru copii, pentru toată lumea".

"O bucurie mare. Parcă mi-a dat puţină putere. Sănătate, mă simt foarte bine şi sunt emoţionată de bucurie".

Icoana va râmâne la mănăstirea Ciuflea pentru totdeauna, iar periodic va fi dusă şi la alte biserici din ţară.

Icoana a fost adusă din Grecia. Tot în Republica Elenă, la catedrala de pe insula Corfu se află şi moaştele Sfântului Spiridon. Potrivit slujitorilor lăcaşului, pentru perioade scurte de timp, rămpşiţele sfinte nu mai sunt prezente în racla din catedrală, iar atunci când revin, ele sunt calde şi prăfuite. Se crede că Sfântul Spiridon pleacă din racla sa, pentru a-i ajuta pe oamenii săraci şi bolnavi, care-l cheamă prin rugăciuni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu