Fotografii nemaivăzute din 11 septembrie 2011. George Bush şi Colin Powell, împietriţi de teamă (FOTO)

Momente din istorie devin cunoscute după ce trec mulţi ani. Fotografii nemaivăzute şi realizate în ziua atacurilor de la 11 septembrie 2001 au fost făcute publice de Arhivele Naţionale ale Statelor Unite ale Americii, scrie Realitatea.net.

Astfel, în imagini se vede cu preşedintele Georg W. Bush, Colin Powell sau consilierul pe probleme de securitate naţională, Condoleezza Rice, erau îngroziţi de atentatele teroriste care au lovit America, în urma căror peste 3000 de oameni au murit.Atunci când a fost informat de faptul că țara se afla sub atac terorist, George W. Bush le citea elevilor de la Școala Elementară Emma E. Booker, din Sarasota, Florida. Pe-atunci, s-a spus că știrea l-a înmărmurit.

 La 10 ani de la atentat, George W. Bush a afirmat, cu referire la ziua care a îngrozit America: "Am trecut de la a fi un președinte preocupat cu problemele interne, la un președinte de război - ceva ce n-am anticipat și nici n-am vrut vreodată să fiu. Am luat cele mai bune decizii care s-au putut lua în ceața războiului, am fost determinat să protejez țara și să-i găsesc pe cei care au făcut asta și să-i prind."

Pe 11 septembrie 2001, în urmă cu 15 ani, două avioane au lovit World Trade Center la New York. Un altul s-a izbit de o latură a clădirii Pentagonului la Washington, iar cel de-al patrulea, care viza, probabil, Capitoliul sau Casa Albă, s-a prăbuşit pe un câmp după intervenţia eroică a pasagerilor. Atacul a provocat un şoc în Statele Unite, conduse la acea vreme de George W. Bush.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu