(FOTO) Un german este cercetat de poliţia moldovenească, după ce s-a deghizat în Hitler de Halloween

Embed:

L-a interpretat pe Adolf Hitler la petrecerea de Halloween, iar acum figurează într-o anchetă a poliţiei. Este vorba despre directorul unei agenţii de PR din capitală. Bărbatul, care este cetăţean al Germaniei, spune că nu a avut nicio intenţie când s-a deghizat, ci doar a vrut să se distreze.

Pe 31 octombrie de Halloween, Schiesser Herbert a participat la o petrecere într-un club de noapte din capitală. Deghizat în fostul Führer, el a făcut mai multe poze, care la scurt timp, au apărut pe reţelele de socializare.

"Ieri am fost citat telefonic de organele de poliţie, să mă prezint pentru a da declaraţii. Toţi oamenii au sărbătorit Halloween-ul. Lângă mine, de exemplu, era un lucrător de-al meu îmbrăcat în Stalin. Nu a fost o tentativă politică sau doamne fereşte", a declarat Schiesser Herbert.

Avocatul spune că cetăţeanul german este acuzat de propagandă a nazismului. Însă, cazul nu întruneşte elementele de infracţiune prevăzute de legea penală.

"Cazul urmează să fie clasat. Mai mult, forma era închiriată de la Teatrul Eminescu, oricine poate să o închirieze", a menţionat avocatul Iurie Prohniţchi.

Solicitaţi de Publika TV, responsabili de la Inspectoratul General de Poliţie nu au fost de găsit pentru a comenta cazul.

Potrivit Codului Penal, persoanele care se fac vinovate de aţâţarea vrajbei, diferenţierii sau dezbinării naţionale, etnice, rasiale, în mod intenţionat, riscă amendă de până la 5 mii de lei sau chiar închisoare de până la 3 ani.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu