(FOTO) Un fruntaş comunist şi-a pus o seceră şi un ciocan pe capota maşinii. GHICI CINE E

Cu secera şi ciocanul pe capotă. Astfel preferă să-şi conducă automobilul deputatul PCRM, Iurie Muntean. Asta deşi, la 1 octombrie, a intrat în vigoare legea care interzice promovarea simbolurilor comuniste, în scopuri politice. 

Potrivit lui Muntean, secera şi ciocanul au fost lipite pe maşină în luna iulie, când s-a adoptat legea cu privire la interzicerea simbolurilor PCRM. "Acestea sunt nişte simboluri milenare şi nu de câţiva ani cum cred unii. Guvernarea doreşte să instaureze o dictatură. Sub aceste simboluri se adună masa de protest a societăţii", a declarat Muntean pentru Publika.md. 

Deşi legea a intrat în vigoare de la începutul acestei luni, deputatul comunist susţine că nimeni nu i-a spus să-şi scoată abţibildul de pe maşină. "Nu mă tem că voi fi pedepsit. Nu m-a oprit Poliţia Rutieră. Nimeni nu a avut obiecţii, nici chiar colegii din Parlament, iar eu nu am de gând să o dezlipesc", a precizat Muntean.

Parlamentarul PCRM a declarat că abţibildul a fost realizat la comandă în Chişinău. Iurie Muntean spune că a scos din buzunar 70 de lei pentru ca simbolurile partidului să fie lipite pe capota Skodei Superb cu numerele de înmatriculare C PE 455.

Nu este pentru prima oară când deputatul este surprins promovând unele simboluri. Anterior, de 9 mai, parlamentarul comunist a îmbrăcat un tricou pe care era imprimată inscripţia "Eu sunt moldovan" şi stema istorică a Ţării Moldovei.

Publika.md aminteşte că Legea privind condamnarea regimului totalitar comunist şi interzicerea simbolurilor acestuia a fost votată de către deputaţii din Alianţa pentru Integrare Europeană pe 12 iulie. Deşi a intrat în vigoare la 1 octombrie, legea nu prevede sancţiuni pentru promovarea simbolicii în scopuri politice.  

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu